15.5.2024
I
Opi kryptoista

Mikä on Bitcoin ETF?

Miksi yhä useammat sijoittajat kääntyvät Bitcoin ETF:ien puoleen, kun perinteinen Bitcoin-sijoittaminen tuntuu niin monimutkaiselta?

Exchange-Traded Fund eli pörssinoteerattu rahasto on sijoitusväline, jonka tarkoituksena on seurata tietyn omaisuuserän, kuten bitcoinin, kurssikehitystä. ETF-rahastot tekevät kryptosijoittamisen helpommaksi ja kustannustehokkaammaksi, koska ne poistavat tarpeen omistaa varsinaisia "fyysisiä" kolikoita. ETF:llä voit käydä kauppaa tavanomaisen sijoitus- tai arvo-osuustilin kautta, mikä eliminoi tarpeen avata erillisiä kryptovaluuttapalveluita tai omia lompakoita sijoitustoimintaa varten.

Bitcoin ETF:ien suosion kasvu perustuu erityisesti niiden helppouteen, kustannustehokkuuteen ja mahdollisuuteen luoda hajautettu sijoitussalkku. Ne tarjoavat myös turvallisemman tavan sijoittaa kryptovaluuttoihin verrattuna suoraan bitcoinin ostoon. Alkuvuonna 2024 Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinoita valvova SEC hyväksyi kaikki 11 spot Bitcoin ETF -hakemusta, mikä johti yli seitsemän miljardin dollarin kaupankäyntiin ensimmäisenä päivänä.

Keskeiset huomiot

  • Exchange-Traded Fund (ETF) helpottaa Bitcoin-sijoittamista ilman fyysisten kolikoiden omistamista.
  • SEC hyväksyi kaikki 11 spot Bitcoin ETF -hakemusta tammikuussa 2024, mikä oli merkittävä askel Bitcoin-sijoittamisessa.
  • Ensimmäisenä päivänä Yhdysvalloissa spot Bitcoin ETF:iä vaihdettiin yli seitsemän miljardin dollarin arvosta.
  • Bitcoin ETF:ien suosio perustuu helppouteen, kustannustehokkuuteen ja hajautusmahdollisuuksiin.

  

KvarnX-palvelussa voit käydä kauppaa bitcoinilla helposti ja turvallisesti

   Tutustu palveluun ja luo itsellesi ilmainen tili.

Mikä on Bitcoin ETF?

Bitcoin ETF on sijoitusrahasto, joka seuraa Bitcoinin hintaindeksiä ilman, että sijoittajan tarvitsee fyysisesti omistaa bitcoineja. Se on pörssissä kaupankäynnin kohteena oleva rahasto, joka voi sisältää bitcoinien lisäksi myös muita kryptovaluuttoihin liittyviä varallisuuseriä, kuten yritysten osakkeita hyödykkeitä ja korkoinstrumentteja. Kryptorahastot, kuten Bitcoin ETF:t, tarjoavat sijoittajille helpomman ja turvallisemman tavan sijoittaa Bitcoinin hinnan kehittymiseen ilman suoria krypto-omistuksia.

Kryptorahastot ovat kasvattaneet suosiotaan eri puolilla maailmaa. Yhdysvalloissa SEC hyväksyi tammikuussa 2024 peräti 11 Bitcoin ETF -hakemusta, ja kaupankäyntivolyymi ylitti ensimmäisten päivien aikana $7 miljardia. Bitcoinin hintaindeksi heijastuu suoraan näihin rahastoihin, mikä tekee niistä houkuttelevia vaihtoehtoja sekä aloitteleville että kokeneille sijoittajille.

Vuodesta toiseen kryptovaluuttojen integroituminen perinteiseen finanssimaailmaan kasvaa, ja Bitcoin ETF:t ovat osa tätä kehitystä. Ne tarjoavat mahdollisuuden Bitcoiniin sijoittamiseen säännellyssä muodossa, ja niiden vuotuiset kulut vaihtelevat yleensä 0,2% ja 0,4% välillä. 

Vaikka Bitcoin ETF:ien historia on vielä suhteellisen lyhyt, kiinnostus niitä kohtaan on ollut jatkuvasti nousussa. Syyskuussa 2020 maailman ensimmäinen Bitcoin ETF listattiin Bermudan pörssiin, ja lokakuussa 2021 ProShares julkaisi Yhdysvalloissa ensimmäisen futuuripohjaisen Bitcoin ETF:n. Tämän jälkeen markkinoille on tullut useita uusia tuotteita, jotka ovat houkutelleet sijoittajia tarjoamalla turvallisemman tavan sijoittaa Bitcoinin potentiaaliin.

Spot vs. futuuripohjainen Bitcoin ETF

Bitcoin ETF:ien maailmassa sijoittajat saavat valita kahden päästrategian välillä: spot ja futuuripohjainen ETF. Näiden kahden tuotteen erot ovat merkittäviä ja vaikuttavat sijoittajien päätöksiin erilaisilla tavoilla.

Spot Bitcoin ETF

Spot Bitcoin ETF:ssä sijoittajat saavat suoran altistuksen Bitcoinille. Tämä johtuu siitä, että spot-ETF-rahasto hankkii ja säilyttää aitoja bitcoineja, mikä tarkoittaa, että sen arvo heijastaa Bitcoinin hetkellistä markkinahintaa. Esimerkkejä tunnetuista spot Bitcoin ETF:istä ovat Bitwise Bitcoin ETP Trust (BITB) ja Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), jotka hyväksyttiin New Yorkin pörssiin tammikuussa 2024.

Suorilla sijoituksilla Bitcoinin kurssiseuranta pysyy tarkkana, mikä voi olla houkuttelevaa niille, jotka haluavat yksinkertaisen pääsyn kryptomarkkinoille ilman monimutkaisia johdannaisia. 

Futuuripohjainen Bitcoin ETF

Futuuripohjainen Bitcoin ETF sijoittaa Bitcoin-futuureihin eli sopimuksiin, joilla käydään kauppaa tulevaisuudessa määritellyllä hinnalla, ja joiden "rullaamisesta" aiheutuu kustannuksia, joita ei sisällytetä spot-tuotteisiin. Tämä tekee niistä alttiimpia muille riskeille ja "tracking errorille", joka voi tuoda merkittäviäkin tuottoeroja suhteessa bitcoinin varsinaiseen hintakehitykseen.

Vuonna 2021 lanseerattu ProShares Bitcoin Strategy ETF Yhdysvalloissa oli ensimmäinen futuuripohjainen Bitcoin ETF. Futuuripohjaiset sijoitustuotteet ovat rakenteeltaan monimutkaisempia ja saattavat vaatia sijoittajilta syvempää ymmärrystä markkinoiden toiminnasta verrattuna spot-tuotteisiin. Ne tarjoavat kuitenkin erilaisia etuja, kuten matalamman alkuinvestoinnin (vivutetut tuotteet).

Valinta spot- ja futuuripohjaisen Bitcoin ETF:n välillä riippuu pitkälti henkilön sijoitustavoitteista ja riskinottokyvystä. Molemmilla on omat etunsa ja riskinsä, ja oikean sijoitusstrategian löytäminen vaatii huolellista harkintaa sekä kryptomarkkinoiden että kryptojohdannaisten ymmärtämistä.

  

KvarnX-palvelussa voit käydä kauppaa bitcoinilla helposti ja turvallisesti

   Tutustu palveluun ja luo itsellesi ilmainen tili.

Miksi sijoittaa bitcoin ETF:ään?

Kryptovaluuttamarkkinoille pääsy ei ole koskaan ollut näin helppoa. Bitcoin ETF tuo mukanaan monia etuja verrattuna suoraan bitcoinin ostamiseen.

Helppous

Ensinnäkin, helppous on yksi suurimmista ETF-sijoittamisen eduista. Sijoittaminen Bitcoin ETF:ään poistaa tarpeen ymmärtää monimutkaisia teknisiä aspekteja kuten lompakoiden hallintaa ja yksityisten avainten säilytystä. Tämä tekee siitä erittäin houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka haluavat osallistua kryptovaluuttamarkkinoille ilman teknisiä haasteita.

Kustannustehokkuus

Bitcoin ETF:t ovat myös kustannustehokkaita. Ne eliminoivat monet kulut, jotka liittyvät suoraan Bitcoin-kaupankäyntiin, kuten transaktiomaksut ja säilytyskustannukset. Esimerkiksi suurin osa Bitcoin ETF-rahastoista perii vain 0,2–0,4 prosentin vuosikulut, mikä tekee niistä erittäin houkuttelevia matalakuluisen sijoittamisen ystäville.

Turvaa regulaatiosta

Lainsäädännöllinen turva on toinen tärkeä tekijä. Bitcoin ETF:t ovat säänneltyjä tuotteita, mikä tuo mukanaan lisää läpinäkyvyyttä ja sijoittajan suojaa. Tämä sääntely vähentää riskejä ja auttaa suojaamaan sijoittajan varoja, mikä tekee ETF:stä turvallisemman sijoitusvälineen verrattuna suoraan bitcoinin omistamiseen.

Omistamisen turvallisuus

Omistamisen turvallisuus on myös merkittävä etu. Bitcoin ETF poistaa tarpeen huolehtia yksityisten avainten turvallisuudesta ja vähentää riskiä menettää pääsy kryptovaluuttoihin. Tämä tekee siitä turvallisemman vaihtoehdon erityisesti niille, jotka ovat uusina sijoittajina huolissaan turvallisuusuhista.

Verotus

Lopuksi, verotus on usein yksinkertaisempaa Bitcoin ETF:n kautta. Sääntely ja läpinäkyvyys helpottavat veroraportointia, mikä on epäilemättä yksi ETF-sijoittamisen eduista. Sijoittajan suoja ja veronmaksun suoraviivaisuus tekevät Bitcoin ETF:stä houkuttelevan valinnan monille yksityissijoittajille.

Kumpi on parempi: spot vai futuuripohjainen Bitcoin ETF?

Valinta spot- ja futuuripohjaisen Bitcoin ETF:n välillä riippuu pitkälti sijoittajan henkilökohtaisesta riskinsietokyvystä ja sijoitustavoitteista. Spot Bitcoin ETF on yksinkertaisempi ja suoraviivaisempi sijoitusinstrumentti, sillä se heijastelee suoraan Bitcoinin markkinahintaa ilman erääntymispäivää. Tämä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka haluavat tuoda Bitcoinin salkkuunsa ilman monimutkaisia rahoitusjärjestelyjä.

Futuuripohjainen Bitcoin ETF puolestaan käy kauppaa futuureilla, joilla on erääntymispäivä ja muita vivutuksen tarjoamia etuja. Tämä sijoitusinstrumentti voi tarjota enemmän joustavuutta ja lisätä moninaisia sijoitusmahdollisuuksia kehittyneemmille sijoittajille. Taustalla on kuitenkin se, että futuuripohjaiset instrumentit voivat olla alttiimpia markkinavolatiliteetille ja vaativat aktiivisempaa seurantaa.

Bitcoin ETF vertailu on tärkeää sijoittajan valinta -prosessissa. Esimerkiksi Fidelity, joka hallinnoi spot Bitcoin ETF:eitä, tarjoaa suoraviivaisen lähestymistavan, kun taas yritykset kuten VanEck ja Hashdex  käyttäväy vaihtoehtoisia säilytyspalveluja. Sijoitusinstrumentit kuten nämä, joiden vuotuiset kulut vaihtelevat 0,2–0,4 prosenttiin, houkuttelevat monia sijoittajia kilpailukykyisten kustannusten vuoksi.

Sijoittajien on hyvä muistaa, että Bitcoin ETF vertailu jatkuu myös Ethereum ETF:ien tullessa markkinoille nopeammin kuin oletettiin. Seitsemän varainhoitajaa on jo lähettänyt hakemuksensa SEC:lle ensimmäisen Ethereum ETF:n edistämiseksi. Päätöksensä taustalla sijoittajan tulee huomioida henkilökohtaiset tavoitteet ja riskinsietokyky, sekä se, miten eri markkina-alueiden regulaatiot vaikuttavat sijoitusstrategioihin.

Spot Bitcoin ETF Yhdysvalloissa

Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinoiden regulaatio otti suuren askeleen eteenpäin tammikuussa 2024, kun SEC hyväksyi useita spot Bitcoin ETF -rahastoja. Tämä rahastojen hyväksyntäpäätös oli merkittävä käännekohta, joka toi monet suuret pelaajat mukaan markkinoille.

SEC:n hyväksyntä

Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinoiden regulaatio näki merkittävän kehitysaskeleen, kun SEC hyväksyi 11 uutta spot Bitcoin ETF:ää 10. tammikuuta 2024. Näihin kuuluvat tunnetut rahastot, kuten BlackRockin iShares, Fidelity Wise Origin ja ARK 21Shares. Tämä päätös avasi mahdollisuuden uusille sijoittajille päästä käsiksi Bitcoinin markkinoihin säännellyssä ympäristössä.

Hyväksytyt rahastot

Hyväksyttyjen rahastojen joukossa BlackRockin iShares Bitcoin ETF keräsi 15,6 miljardia dollaria sijoituksia ja piti hallussaan 16,5 miljardin dollarin omaisuutta. Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF vastaanotti 8,2 miljardia dollaria sijoituksia ja sillä oli yhteensä 9,2 miljardin dollarin omaisuus. Myös ARK 21Shares Bitcoin ETF houkutteli 2,2 miljardia dollaria ja sillä oli 2,6 miljardin dollarin kokonaisvarallisuus.

Vastaavasti Bitwise Bitcoin ETF sai 1,8 miljardia dollaria sijoituksia, mikä nosti kokonaisvarallisuuden 2 miljardiin dollariin. Sen sijaan Grayscale Bitcoin Trust, joka muutettiin ETF:ksi, näki 17,2 miljardin dollarin ulosvirtauksen, mikä laski rahaston omaisuudet 27,2 miljardista dollarista 17,6 miljardiin dollariin kolmen kuukauden aikana.

Bitcoin ETF:n vaikutus kryptomarkkinoihin

Bitcoin ETF:n vaikutus kryptomarkkinoihin on ollut merkittävä, erityisesti kun otetaan huomioon institutionaalisten sijoittajien kasvava kiinnostus tämäntyyppisiin rahastoihin. Kryptovaluutan massahyväksyntä saa uudenlaista painoarvoa, kun suuret rahoituslaitokset voivat sijoittaa turvallisemmin Bitcoin ETF:n kautta. Näiden rahastojen myötä markkinoille tulee entistä enemmän vakaata pääomaa, mikä tuo muassaan merkittäviä markkinavaikutuksia.

Institutionaaliset sijoittajat

Institutionaaliset sijoittajat, kuten eläkerahastot ja vakuutusyhtiöt, ovat pitkään epäröineet suoran Bitcoin-sijoittamisen suhteen sen volatiliteetin ja säätelyepävarmuuden vuoksi. Bitcoin ETF tarjoaa heille mahdollisuuden altistua bitcoinin hinnalle ilman suoraa kryptovaluutan omistamista. Tämä vähentää sijoittajalle koituvia riskejä samalla, kun se mahdollistuu hyötymisen kryptovaluutan potentiaalisista voitoista. VanEckin arvioiden mukaan Bitcoin ETF -rahastoihin voitaisiin sijoittaa jopa 2,4 miljardia dollaria ensimmäisen kvartaalin 2024 aikana.

Likviditeetti

Likviditeetin parantuminen on toinen tärkeä markkinavaikutus, joka Bitcoin ETF:illä on kryptomarkkinoihin. Kryptomarkkinoille hyväksytty Bitcoin ETF voisi tuoda merkittävää uutta likviditeettiä, mikä puolestaan tasoittaa hintavaihteluita ja vähentää volatiliteettia. Esimerkiksi Grayscale Bitcoin Trustin koko oli ennen Bitcoin ETF hyväksyntää jo noin 30 miljardia dollaria, osoittaen institutionaalisen kiinnostuksen laajuutta. Tämä kehitys edistää kryptovaluutan massahyväksyntää, tehden siitä entistä houkuttelevamman sijoituskohteen.

Bitcoin ETF:n riskit

Bitcoin ETF:ät tarjoavat sijoittajille pääsyn kryptovaluuttamarkkinoille, mutta ne eivät ole ilman riskejä.

Yhdysvaltojen sääntely

Regulaatioriski on yksi suurimmista huolenaiheista Bitcoin ETF:ien sijoittajille. Esimerkiksi Yhdysvalloissa SEC hyväksyi tammikuussa 2024 11 avointa spot Bitcoin ETF-hakemusta, mutta tämä ei estä tulevia sääntelymuutoksia, jotka voivat vaikuttaa näihin tuotteisiin. Euroopassa vastaava sääntely voi myös mutkistaa tilannetta, kuten on nähty EU:n rajoitusten estäessä yhdysvaltalaisten Bitcoin ETF:ien ostamisen.

Markkinariski

Kryptovaluuttamarkkinoiden tunnettu markkinavolatiliteetti heijastuu myös Bitcoin ETF:iin. Esimerkiksi kun spot Bitcoin ETF:t hyväksyttiin Yhdysvalloissa, niiden kaupankäyntivolyymi oli ensimmäisen kahden päivän aikana yli seitsemän miljardin dollarin arvosta. Tämä kuvaa markkinoiden suurta innostusta, mutta samalla korostaa riskiä suurista hintavaihteluista lyhyessä ajassa. Sijoittajan on tärkeää olla tietoinen näistä markkinariskeistä ja valmistautua mahdollisiin äkillisiin muutoksiin.

Lisäksi sijoitusriskit voivat johtua myös ETF:iin liittyvistä kuluista. Suurin osa Bitcoin ETF:stä perii 0,2–0,4 prosentin vuosikuluja, jotka voivat vaikuttaa nettoarvoon pitkällä aikavälillä. Kaikkien näiden tekijöiden huomioiminen on olennaista ennen sijoituspäätöksen tekemistä.

Bitcoin ETF:n tulevaisuuden näkymät

Kryptovaluuttojen ja niihin sidottujen tuotteiden kuten Bitcoin ETF:ien sääntelu kehittyy positivisempaan suuntaan. Euroopan MiCA-asetus, joka astui voimaan kesäkuussa 2022 ja jonka soveltaminen alkoi pääosin 30. joulukuuta 2024, tarjoavat kasvualustan kryptovaluuttojen laajemmalle vastaanotolle ja integroinnille perinteisiin finanssimarkkinoihin. Tämä ei ainoastaan edistä kryptovaluuttojen massahyväksyntää, vaan myös vähentää volatiliteettia ja lisää markkinoiden vakautta.

Yleisesti ottaen Bitcoin ETF:t ovat lähes kaikilla mielekkäillä mittareilla olleet lanseerausmenestys, ja niiden jatkuva kehitys lupaa hyvää kryptovaluuttojen tulevaisuudelle globaalissa mittakaavassa.

Johtopäätös

Bitcoin ETF edustaa merkittävää kehitystä kryptovaluuttasijoittamisessa, tarjoten sijoittajille mahdollisuuden hyödyntää Bitcoinin potentiaalia ilman suoraan omistamisen riskejä ja monimutkaisuutta. Blackrockin spot Bitcoin ETF-hakemus on esimerkki tästä kehityksestä, ja sen hyväksyminen nähdään käytännössä varmana, mikä voi merkittävästi nostaa Bitcoinin hintatasoa lyhyellä aikavälillä.

Bitcoin on liikkunut Nasdaqin ja korkeariskisten omaisuuserien kurssikehityksen mukaisesti, ja sen lyhyen aikavälin hintakehitykseen vaikuttaa voimakkaasti korkeaa tuottopontentiaalia etsivän pääoman tulo markkinoille, sekä mahdolliset uutiset toimialan  ja tuotetarjooman laajentuessa.

Tulevaisuudennäkymät näyttävät lupaavilta, mutta on tärkeää ottaa huomioon moninaiset riskit, kuten hallituksen sääntelymuutokset ja markkinavolatiliteetti. Sijoittajien tulee pysyä valveilla ja seurata säännöllisesti markkinoita ja regulatiivisia muutoksia. Kryptovaluuttarahastot, kuten Bitcoin ETF, tarjoavat nyt uudenlaisia mahdollisuuksia sijoittajille, joiden on tärkeä analysoida kurssikehitystä menestyksekkään sijoittamisen takaamiseksi.

FAQ

Mikä on Bitcoin ETF?

Bitcoin ETF on pörssinoteerattu rahasto, joka seuraa Bitcoinin hintaa ilman, että sijoittajan tarvitsee omistaa fyysisiä kolikoita. Se on suosittu tapa kryptosijoittamisen aloittamiseen, sillä se on helppo ja kustannustehokas.

Miten Bitcoin ETF seuraa Bitcoinin hintaa?

Bitcoin spot ETF seuraa bitcoinin hintaindeksiä, tarjoten samanlaisen tuoton kuin suora sijoittaminen bitcoiniin. ETF voi myös sisältää muita kryptorahastoja ja niihin liittyviä varallisuuseriä.

Mitä eroa on spot ja futuuripohjaisella Bitcoin ETF:llä?

Spot Bitcoin ETF sijoittaa suoraan Bitcoiniin ja heijastaa sen hetkellistä markkinahintaa. Futuuripohjainen Bitcoin ETF sijoittaa Bitcoin-futuureihin, jotka määrittävät kaupankäyntihinnan tulevaisuudessa. Ne voivat sisältää vivutuksen ja ovat monimutkaisempia.

Miksi sijoittaa Bitcoin ETF:ään?

Bitcoin ETF tarjoaa kätevän, kustannustehokkaan ja säännellyn tavan sijoittaa bitcoiniin ilman fyysisten kolikoiden omistamiseen liittyviä riskejä. Se myös helpottaa verotusta ja lisää sijoittajan suojaa.

Kumpi on parempi: spot vai futuuripohjainen Bitcoin ETF?

Valinta riippuu sijoittajan henkilökohtaisista tavoitteista ja riskinsietokyvystä. Spot Bitcoin ETF on yksinkertaisempi ja suoraviivaisempi, kun taas futuuripohjainen tarjoaa joustavuutta ja monipuolisempia sijoitusmahdollisuuksia.

Mitä tapahtui, kun SEC hyväksyi spot Bitcoin ETF:t Yhdysvalloissa?

SEC:n hyväksyntä tammikuussa 2024 oli merkittävä edistysaskel Bitcoin ETF:lle ja koko kryptosektorille. Hyväksytyt rahastot sisälsivät suuria nimiä kuten Fidelity, Ark Investment ja BlackRock. Kurssireaktio oli ensimmäisen kvartaalin aikana erittäin positiivinen bitcoinin kurssin noustessa yli 70 000 dollariin.

Voivatko suomalaiset sijoittajat ostaa spot Bitcoin ETF:iä?

Euroopassa Bitcoin ETP:t (Exchange Traded Products) ovat olleet saatavilla jo vuodesta 2015, ja yksi merkittävä toimija tällä alueella on ruotsalainen Virtune AB, joka on listannut tuotteitaan esimerkiksi Nasdaq Tukholmaan. Virtune on lanseerannut useita innovatiivisia kryptovaluuttaan perustuvia ETP-tuotteita, tarjoten sijoittajille monipuolisia vaihtoehtoja digitaalisten varojen sijoitusmarkkinoilla. Eurooppalaisilla sijoittajilla on siis useita erilaisia vaihtoehtoja sijoittaa kryptovaluuttoihin säänneltyjen ja turvallisten rahoitustuotteiden kautta, jotka mahdollistavat helpon pääsyn kryptomarkkinoille ilman suoraa altistumista itse valuutoille.

Miten Bitcoin ETF vaikuttaa kryptomarkkinoihin?

Bitcoin ETF:n odotetaan houkuttelevan uusia institutionaalisia sijoittajia, parantaen markkinoiden likviditeettiä ja hintavakautta. Tämä voi edistää kryptovaluuttojen massahyväksyntää ja vähentää volatiliteettia.

Mitkä ovat Bitcoin ETF:n riskit?

Bitcoin ETF:iin liittyy hallituksen sääntelyn muutosten ja markkinariskien vaara. Kryptovaluuttamarkkinoiden volatiliteetti voi heijastua ETF-sijoituksiin, ja säädösten muutokset voivat vaikuttaa tuottoihin.

Mitkä ovat Bitcoin ETF:n tulevaisuuden näkymät?

Spot Bitcoin ETF:n yleistyminen maailmanlaajuisesti voi merkittävästi muuttaa kryptovaluuttoihin sijoittamisen maisemaa. Tämä voi johtaa suurempiin kryptorahastoihin sekä lisätä hyväksyntää ja integroitumista perinteisiin finanssimarkkinoihin.

  

KvarnX-palvelussa voit käydä kauppaa bitcoinilla helposti ja turvallisesti

   Tutustu palveluun ja luo itsellesi ilmainen tili.

Tämän verkkosivuston blogiosio sisältää artikkeleita ja näkemyksiä eri teemoista ja aiheista, jotka liittyvät kryptovaluuttoihin ja sijoittamiseen, ja joiden tuottamiseen on käytetty apuna tekoälyä. Täällä tarjottu sisältö on tarkoitettu vain informatiivisiin tarkoituksiin, ellei toisin ole nimenomaisesti todettu. Vaikka Kvarn Group uskoo tietojen olevan tarkkoja julkaisuhetkellä, emme takaa niiden oikeellisuutta ja kiellämme vastuun mahdollisista virheistä tai puutteista blogin sisällössä. Blogin materiaalia ei tule tulkita tarjoukseksi tai suositukseksi ostaa tai myydä mitään sijoitusta, eikä se ole neuvontaa muissa sijoitustoimissa. Lukijoiden tulisi tehdä sijoituspäätökset oman tutkimuksensa perusteella ja arvioida itse niihin liittyvät riskit, ja tarvittaessa konsultoida ammattilaisneuvojia. Kvarn Group ei ota vastuuta mistään taloudellisista tappioista tai muista vahingoista, jotka voivat aiheutua toimenpiteistä, jotka perustuvat tässä blogissa tarjottuun tietoon.