Kaikki sisällöt

Tuotamme jatkuvasti mielenkiintoista tietoa kryptosektorin ajankohtaisista tapahtumista sekä analyysia markkinoiden tilanteesta. Autamme sinua ymmärtämään nopeasti kehittyvää sektoria harkittujen sijoituspäätösten tueksi.

Markkina-arvoltaan toiseksi suurimman kryptovaluutta etherin (ETH) spot-pohjaisten ETF-rahastojen toimilupahakemukset ottivat merkittävän askeleen eteenpäin perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun Yhdysvaltain arvopaperikomissio SEC hyväksyi niiden keskeisen osan, niin sanotut 19B-4 -lomakkeet. Näiden lomakkeiden hyväksymisen jälkeen pidetään yleisesti käytännössä varmana, että hakemukset tullaan hyväksymään ja toimiluvat myöntämään.
Lue lisää aiheesta
Markkinat reagoivat CPI-lukuihin kurssinousuilla, ja sekä S&P 500-osakeindeksi että teknologiaosakkeiden kehitystä kuvaava Nasdaq-indeksi nousivat uusiin huippulukemiinsa.
Lue lisää aiheesta
Bitcoin on usein syvällisen tarkastelun kohteena, kun puhutaan kryptovaluutan turvallisuudesta ja sijoittamisesta Bitcoiniin. Ympärillä on monia epäilyksiä ja väitteitä, jotka kohdistuvat Bitcoinin mahdolliseen kuplaan, alttiuteen hakkeroinneille, rikollisten suosioon ja petosten kohteeksi joutumiseen. Kuitenkin, suurelta osin nämä väitteet ovat osoittautuneet liioitelluiksi.
Lue lisää aiheesta
Exchange-Traded Fund eli pörssinoteerattu rahasto on sijoitusväline, jonka tarkoituksena on seurata tietyn omaisuuserän, kuten bitcoinin, kurssikehitystä. ETF-rahastot tekevät kryptosijoittamisen helpommaksi ja kustannustehokkaammaksi, koska ne poistavat tarpeen omistaa varsinaisia "fyysisiä" kolikoita. ETF:llä voit käydä kauppaa tavanomaisen sijoitus- tai arvo-osuustilin kautta, mikä eliminoi tarpeen avata erillisiä kryptovaluuttapalveluita tai omia lompakoita sijoitustoimintaa varten.
Lue lisää aiheesta
Viimeinen viikko on kryptomarkkinalla kuljettu poikittaisliikkeessä, ilman selkeää trendiä. Suurimman kryptovaluutta bitcoinin kurssi ensin perjantai-maanantai-välillä yli kymmenen prosenttia, kääntyi sen jälkeen laskuun ja päätti seitsemän päivän jakson noin kuusi prosenttia plussalla.
Lue lisää aiheesta
Viimeinen viikko on kryptomarkkinalla menty jyrkästi laskusuunnassa. Suurimman kryptovaluutta bitcoinin kurssi laski noin kymmenen prosenttia, toiseksi suurimman kryptovaluutta etherin kurssi noin seitsemän prosenttia ja muun kryptomarkkinan kokonaisarvo noin kuusi prosenttia.
Lue lisää aiheesta
Osallistu kevään arvontaan - Pääpalkintona 10 kpl SOL-tokeneita!
Lue lisää aiheesta
Opi, miten voit hyödyntää Bitcoinia sijoituskohteena ja maksuvälineenä: artikkeli tarjoaa perusteellisen oppaan Bitcoinin käytöstä, sijoittamisesta ja sen vaikutuksista talouteen, erityisesti suomalaisten näkökulmasta
Lue lisää aiheesta
Kryptovaluutta-maailman jatkuva kasvu ja kehitys ovat tehneet Bitcoinista puhutun sijoituskohteen. Tässä oppaassa käymme läpi olennaiset tiedot, joita jokaisen aloittelevan ja kokeneenkin sijoittajan tulee tietää Bitcoin-sijoitusstrategiasta. Sijoittaminen vaatii tietoa ja ymmärrystä, ja juuri sen vuoksi tämä sijoitusopas on luotu – antamaan sinulle avaimet sijoitusmaailmassa menestymiseen.
Lue lisää aiheesta
Viimeinen viikko on kryptomarkkinalla keskiviikkoon asti menty loivan nousujohteisesti. Suurimman kryptovaluutta bitcoinin kurssi nousi noin viisi prosenttia, toiseksi suurimman kryptovaluutta etherin noin kuusi prosenttia ja muun kryptomarkkinan kokonaisarvo noin kymmenen prosenttia.
Lue lisää aiheesta
Viimeisen viikon aikana kryptomarkkina on ollut selvästi laskusuunnassa. Suurimman kryptovaluutta bitcoinin kurssi laski noin 12 prosenttia, toiseksi suurimman kryptovaluutta etherin noin 15 prosenttia ja muun kryptomarkkinan kokonaisarvo niin ikään 15 prosenttia.
Lue lisää aiheesta
Kryptovaluuttojen kasvava suosio tekee niistä entistä kiinnostavamman sijoituskohteen nykysijoittajille. Kurssien jatkuva vaihtelu tarjoaa sijoittajille sekä mahdollisuuksia että riskejä. Yhdeksän suosituimman kryptovaluutan tuhansien prosenttien kasvut korostavat niiden pitkän aikavälin potentiaalia verkostovaikutusten myötä.
Lue lisää aiheesta
Kun Ethereumin lohkoketjun kapasiteetti rajoittuu noin 20-40 transaktioon sekunnissa (TPS), Arbitrum Rollup mullistaa tämän kapeikon käsittelemällä useita satoja Layer 2 -transaktioita yhdessä erässä. Arbitrumin innovatiivinen järjestelmä on suunniteltu niin, että turvallisuus säilyy kunhan ketjussa on vähintään yksi rehellinen validointitaho. Tällaiset ominaisuudet ovat tuoneet lohkoketjuteknologiaan uuden aikakauden, jossa älysopimukset ja dApps voivat toimia suorituskykyisemmin ja edullisemmin kuin koskaan aiemmin.
Lue lisää aiheesta
Kun puhutaan kryptovaluutta sijoittamisesta, monille tulee mieleen vain yksi strategia: ostaa halvalla ja myydä kalliilla. Mutta mitä tehdä, kun markkinat heilahtelevat ja hintojen jatkuva nousu ei ole itsestäänselvyys? Tässä tapauksessa lyhyeksi myynti, tai tuttavallisemmin shorttaus, tarjoaa sijoittajille mahdollisuuden hyödyntää myös laskuvaroja. Mutta ennen kuin lähdet täydentämään sijoitusstrategioidesi repertuaaria uudella tavalla spekuloida kryptovaluuttamarkkinalla, on tärkeää ymmärtää lyhyeksi myynnin perusperiaatteet ja riskit.
Lue lisää aiheesta
Virtuaalivaluutat, usein kutsuttuina kryptovaluutoiksi, ovat viime vuosina nousseet merkittäväksi osaksi digitaalista taloutta. Niiden suosio on kasvanut räjähdysmäisesti, ja samalla verotuskäytännöt ovat alkaneet muotoutua ympäri maailmaa, mukaan lukien Suomessa. Virtuaalivaluuttojen verotus on aihe, joka herättää paljon kysymyksiä ja vaatii perusteellista ymmärrystä. Tässä artikkelissa käydään läpi kaikki, mitä sinun tulee tietää virtuaalivaluuttojen verotuksesta Suomessa. Artikkelin lopussa esittelemme myös maksuttomia etuja, joita Kvarn X -palvelu tarjoaa asiakkailleen veroraportointiin liittyen.
Lue lisää aiheesta
Yhteenvetona viikosta voidaan todeta, että välissä nähdyistä vahvoista nousupäivistä huolimatta maaliskuun puolivälissä bitcoinin uuden ATH:n jälkeen alkanut korjausliike ei ole vielä vakuuttavasti ohi.
Lue lisää aiheesta
Monilla perinteisesti kryptomarkkinan tilaa kuvaavilla indikaattoreilla markkina vaikuttaa selkeästi ylikuumentuneelta, ja korjausliikkeen riski hyvin ilmeiseltä.
Lue lisää aiheesta
Uniswap on hajautettu kryptotokenien vaihdantaprotokolla. Se on siis kryptopörssi, jossa käyttäjät voivat käydä kauppaa kryptotokeneilla, ilman luottamusta toisiinsa tai keskitettyyn välittäjään. Sen toiminta perustuu lohkoketjua hyödyntäviin älysopimuksiin, jotka suorittavat etukäteen ohjelmoidut toimenpiteet automaattisesti. 
Lue lisää aiheesta
Bitcoinin viime viikkojen hurja hintaralli saavutti yhden merkkipaalun tiistaina, kurssin käydessä hetkellisesti yli aiemman kaikkien aikojen kurssihuipun (all-time high, ATH) 69 000 dollaria.
Lue lisää aiheesta
Kryptomarkkinalla on viimeisen viikon aikana menty rajusti ylöspäin. Suurimman kryptovaluutta bitcoinin kurssi on noussut noin 23%, toiseksi suurimman kryptovaluutta etherin noin 17% ja muun kryptomarkkinan kokonaisarvo noin 14%
Lue lisää aiheesta
The Graph on hajautettu, avoimeen lähdekoodiin perustuva ns. indeksointiprotokolla. Sen tavoite on helpottaa tiedon oikean tiedon löytämistä lohkoketjusta. Tämän tavoitteen The Graph pyrkii saavuttamaan tarjoamalla protokollan, jolla lohkoketjussa olevaa tietoa voidaan indeksoida helposti etsittävään muotoon.
Lue lisää aiheesta
Ethereum on maailman suurin älysopimukset mahdollistava ns. layer-1 lohkoketjuprotokolla. Ethereumin lohkoketju käynnistyi vuonna 2015, mikä tekee siitä myös yhden pitkäikäisimmistä lohkoketjuista. Ethereumin natiivi token on ether, jonka yli 300 miljardin dollarin markkina-arvo (helmikuu 2024) on maailman toiseksi suurin heti bitcoinin jälkeen.
Lue lisää aiheesta
Etherin kurssi ylitti tiistaina 20.2.2024 merkittävän 3 000 dollarin rajapyykin, ensimmäistä kertaa lähes kahteen vuoteen.
Lue lisää aiheesta
Maailman suurimman kryptovaluutta bitcoinin kurssi saavutti maanantaina merkittävän merkkipaalun ylittäessään 50 000 dollarin rajan. Bitcoinin kurssi on viimeksi ollut näin korkealla joulukuussa 2021.
Lue lisää aiheesta
Kvarn Capital, an innovative and fast-growing digital assets firm licensed under the Finnish Financial Supervisory Authority (FIN-FSA) has joined forces with Fireblocks, an enterprise platform to manage digital asset operations and build innovative businesses on the blockchain, to provide enterprise-grade custody services to its individual and institutional clients.
Lue lisää aiheesta
Vielä tammikuun puolivälissä markkinat antoivat lähes 80% todennäköisyyden sille, että ensimmäiset ohjauskoron laskut nähtäisiin keskuspankin avomarkkinakomitean FOMC:n maaliskuun kokouksen yhteydessä. Odotukset laskivat tammikuun aikana, mutta vielä FOMC:n viimeisimmän kokouksen kynnyksellä 31. tammikuuta todennäköisyys maaliskuun koronlaskuille oli yli 50 prosenttia.
Lue lisää aiheesta
Yhdysvaltain keskuspankin avomarkkinakomitea (FOMC) antoi eilen tammikuun kokouksensa yhteydessä odotetun päätöksen ohjauskoron jättämisestä edellisen kokouksen tavoin ennalleen. Itse päätös oli hyvin odotettu, eikä antanut aihetta vahvoihin markkinareaktioihin. Hieman enemmän huomiota keräsivät keskuspankin johtaja Jerome Powellin päätöksen julkaisun yhteydessä antamat kommentit.
Lue lisää aiheesta
Algorand on ns. layer-1 lohkoketju. Se siis toimii lohkoketjun pohjakerroksena, jonka päälle on mahdollista rakentaa skaalausratkaisuja ja sovelluksia. Algorand luetaan usein ns. Ethereumin haastajat -kategoriaan, jonka muita jäseniä ovat mm. Solana ja Cardano. Se pyrkii siis tarjoamaan vaihtoehdon suurimmalle layer-1 lohkoketju Ethereumille. 
Lue lisää aiheesta
Welcome to our analysis of the cryptocurrency market's outlook for year 2024. In this report, we will take a look on the major cryptocurrencies and the cryptocurrency market as a whole.
Lue lisää aiheesta
Bitcoin, maailman ensimmäinen hajautettu digitaalinen valuutta, lanseerattiin vuonna 2009 henkilön tai ryhmän nimellä Satoshi Nakamoto julkaiseman whitepaperin pohjalta. Bitcoinin perustana oleva lohkoketjuteknologia mahdollisti ensimmäistä kertaa digitaalisen omaisuuden siirtämisen internetissä ilman keskitettyä kontrollia tai viranomaista. Tämä innovaatio ei ainoastaan haastanut perinteistä pankkijärjestelmää vaan loi perustan kokonaiselle uudelle omaisuusluokalle, kryptovaluutoille.
Lue lisää aiheesta
Kvarn Capital, a distinguished digital asset firm licensed under the Finnish Financial Supervisory Authority (FIN-FSA), has chosen Talos as its technology provider to empower Kvarn X, its brokerage platform, to provide advanced brokerage services to its individual and institutional clients.
Lue lisää aiheesta
Yhdysvaltain arvopaperikomissio hyväksyi odotetusti bitcoin spot ETF-hakemukset keskiviikkona 10.1.2024. Vaikka kyseessä oli kryptovaluuttojen omaisuusluokalle ja kryptosijoittamisen valtavirtaistumiselle historiallinen askel eteenpäin, ovat kryptomarkkinat hyväksynnän jälkeen eläneet vahvasti “sell the news”-tunnelmissa.
Lue lisää aiheesta
Tässä artikkelissa analysoimme kryptosijoittamisen vuoden 2024 näkymiä. Miltä kryptomarkkinat näyttävät ja millaisiin skenaarioihin kryptosijoittajan olisi hyvä varautua?
Lue lisää aiheesta
Viime yönä saatiin kryptovaluuttamaailman pitkään odottama uutinen, kun Yhdysvaltain arvopaperikomissio SEC hyväksyi maan ensimmäiset bitcoin spot-ETF hakemukset.
Lue lisää aiheesta
Vuoteen 2024 lähdetään kryptomarkkinalla suorastaan poikkeuksellisen valoisissa tunnelmissa.
Lue lisää aiheesta
Ethereum kurssi on yksi tärkeimmistä tekijöistä kryptovaluutan seuraajille. Kurssi kertoo Etherin arvon suhteessa muihin valuuttoihin, kuten Yhdysvaltain dollariin tai Bitcoiniin. Etherin kurssilla on merkittävä vaikutus sijoituspäätöksiin ja Ether-kaupan volyymiin. Kurssi heijastaa Ethereumin suosiota ja sen kehityksen seurantaa auttaa ymmärtämään kryptovaluutan markkinatilannetta.
Lue lisää aiheesta
Marraskuu oli etenkin Yhdysvaltojen osakemarkkinoille erittäin vahva ja tuottojen osalta paras kuukausi teknologiapainotteiselle Nasdaqille sitten heinäkuun 2022.
Lue lisää aiheesta
Kryptomarkkinan lokakuussa alkanut voimakas nousuliike sai marraskuun alkupuolelle jatkoa, kurssien noustua nyt neljättä viikkoa peräkkäin. Viimeisen kuukauden aikana kryptomarkkina onkin noussut jo yli 30%.
Lue lisää aiheesta
Oletko koskaan miettinyt, miten voit hyötyä virtuaalivaluutoista ja niiden potentiaalisesta arvonnoususta? Kryptovaluutat ja niihin sijoittaminen ovat nousseet viime vuosina suuren kiinnostuksen kohteeksi, etenkin bitcoinin viimeaikaisen nousun myötä. Mutta tiedätkö, mitä kryptovaluutat ovat, miten ne toimivat ja miten voit hyötyä niiden arvon noususta? Ja ennen kaikkea, onko kryptovaluuttojen tulevaisuus todella näin lupaava?
Lue lisää aiheesta
EKP piti korkokokouksensa viime viikolla ja päätti jättää ohjauskoron ennalleen. Tätä päätöstä edelsi historiallinen kymmenen perättäisen koronnoston sarja, jonka ennakoidaan saaneen nyt lopullisen päätöksensä.
Lue lisää aiheesta
Tässä artikkelissa paneudumme Bitcoin halving-tapahtumiin. Tarkastelemme mitä siinä oikein tapahtuu, miten Bitcoinin kurssi on käyttäytynyt aikaisempien halvingien yhteydessä ja mitä seuraavalta halvingilta 2024 mahdollisesti kannattaa odottaa.
Lue lisää aiheesta
Markkinat ennakoivat koronnostojen olevan Fedin osalta ohi, mutta käännettä korkosyklissä saataneen vielä odottaa.
Lue lisää aiheesta
Pitkät korot ovat olleet vahvassa nousussa keskuspankkien syyskuun korkopäätösten jälkimainingeissa. Sekä Yhdysvaltain että Euroopan keskuspankit indikoivat mahdollisuudesta pitää korkoja odotuksia kauemmin näillä korkeilla tasoilla, mikä on saanut pitkät korot nousuun ja sitä kautta korkokäyrän jyrkkenemään huomattavasti.
Lue lisää aiheesta
Kvarn X on ammattitason kaupankäynti- ja välityspalvelu kryptosijoittajille. Palvelu on suunnattu kaikille kryptovaluutoista kiinnostuneille sijoittajille henkilöasiakkaista instituutiotason asiakkaisiin.
Lue lisää aiheesta
Fed jätti nostamatta korkoja syyskuun kokouksen yhteydessä eilen illalla. Korkopäätös oli paljolti ennakoitu eikä se itsessään aiheuttanut markkinoille suuria liikkeitä.
Lue lisää aiheesta
Lohkoketjuteknologia saattaa niihin ensi kertaa tutustuvalle olla hämmentävä kokemus. Mitä ovat layer-1 ja layer-2 ? Mitä ovat sovellukset? Layer-3? Jossakin puhutaan jopa layer-0:sta? Mitä ihmettä nämä kaikki ovat?
Lue lisää aiheesta
Tänään myöhemmin julkistettava Yhdysvaltain keskuspankin alueellisten toimistojen toteuttama Beige Book -talouskatsaus antaa tuoreen kuvan talouden kehityksestä Yhdysvalloissa.
Lue lisää aiheesta
Proof-of-Stake on konsensusmekanismi, jonka avulla lohkoketjua valvovat validaattorit saavuttavat konsensuksen lohkoketjun tilasta ja siinä tapahtuneista transaktioista.
Lue lisää aiheesta
Erilaisten omaisuuserien tokenisoinnista on puhuttu vuosikausia yhtenä lohkoketjujen merkittävänä käyttötapauksena.
Lue lisää aiheesta
Kiinan kiinteistösektorilla on näkynyt pitkään merkkejä ylikuumentumisen aiheuttamista ongelmista ja sektoriin on kohdistunut painetta jo muutaman vuoden ajan.
Lue lisää aiheesta
Tässä artikkelissa tutustutaan kryptovaluutoilla kaupankäyntiin ja siihen liittyviin erityispiirteisiin.
Lue lisää aiheesta
Tänään iltapäivällä julkistetaan tuoreet inflaatioluvut Yhdysvalloissa, jotka kertovat onko hintojen nousun hidastuminen jatkunut yhtä kovaa vauhtia kuin edeltävinä kuukausina.
Lue lisää aiheesta
Tässä artikkelissa tutustutaan tokenomiaan, eli tokenin tarjonnan hallionnointiin.
Lue lisää aiheesta
Fed julkaisi eilen (26.7.2023) Yhdysvaltojen tuoreimman ohjauskorkopäätöksensä, ja konsensusennusteen mukaisesti korkoa nostettiin 25 peruspistettä.
Lue lisää aiheesta
Tänään iltapäivällä (klo 15:30) julkaistaan Yhdysvaltojen kesäkuun hintakehitystä kuvaava inflaatioluku, jonka odotetaan vahvistavan kuvaa hintakehityksen selvästä maltillistumisesta.
Lue lisää aiheesta
Tässä artikkelissa luodaan katsaus kryptosijoittamisen vuoden 2023 lähtökohtiin, ensimmäisen vuosipuoliskon neljään merkittävimpään signaaliin ja lähitulevaisuuden näkymiin.
Lue lisää aiheesta
Yhdysvaltain keskuspankki Fed päätti edellisessä kokouksessaan kesäkuun puolivälissä odotetusti jättää ohjauskoron ennalleen.
Lue lisää aiheesta
Tässä artikkelissa tutustumme kryptovaluuttamarkkinan leimalliseen erityispiirteeseen, eli poikeuksellisen voimakkaaseen syklisyyteen.
Lue lisää aiheesta
Yhdysvaltain keskuspankki Fedi ilmoittaa kesäkuun korkopäätöksestään tänään illalla. Eilen julkistetut odotuksia pehmeämmät inflaatioluvut mahdollistavat Fedille tauon pitkässä koronnostojen sarjassa.
Lue lisää aiheesta
Inflaatiolukemat toukokuussa olivat laskusuuntaisia edelliseen kuukauteen sekä vuodentakaiseen verrattuna. Ohjauskorko on tällä hetkellä 5 - 5,25 % tasolla ja Fed indikoi edellisessä kokouksessa mahdollisuudesta pitää taukoa koronnostoista.
Lue lisää aiheesta
Tässä artikkelissa tarkastelemme kryptovaluuttoja ja lohkoketjuja maksamisen välineinä.
Lue lisää aiheesta
Fed nosti korkoja odotetusti edellisessä kokouksessaan, mutta indikoi samalla lausunnossaan, että rahapolitiikan kiristäminen saattaa jäädä tähän.
Lue lisää aiheesta
Tässä artikkelissa käsittelemme viime vuosina teknologia-aiheisiin keskusteluihin ilmestynyttä ilmiötä nimeltä Web 3.0.
Lue lisää aiheesta
Yhdysvaltain valtiovarainministeri ja entinen keskuspankin pääjohtaja, Janet Yellen arvioi velkakattoaiheen tiimoilta julkaistussa kirjeessä, että hallinnolla on vastassaan velkakaton asettamat rajat mahdollisesti jo kesäkuun alussa, mikäli kongressi ei onnistu sitä ennen tekemään päätöstä rajojen korottamisesta.
Lue lisää aiheesta
Kvarn Capital Oy on kehittänyt kansainvälistä brändiä NextGenerationEU -rahoituksen ja Keski-Suomen ELY-keskuksen avulla.
Lue lisää aiheesta
Tässä artikkelissa tutustutaan ns. Hajautettuun rahoitusjärjestelmään (DeFi).
Lue lisää aiheesta
JP Morgan, Citigroup ja Wells Fargo aloittivat osavuosikatsausten julkaisun viime viikon perjantaina ylittäen reilusti markkinoiden odotukset.
Lue lisää aiheesta
Viime viikonloppuna OPEC päätti leikata öljyn tuotantotavoitteita reilulla miljoonalla barrelilla päivässä toukokuusta eteenpäin.
Lue lisää aiheesta
Tässä artikkelissa tutustutaan tokenien käyttökohteisiin, Bitcoinin syntyyn ja siihen miksi tulevaisuudessa lohkoketjuteknologiat sulautuvat yhä tiiviimmin olemassaolevaan finanssijärjestelmään.
Lue lisää aiheesta
Tässä artikkelissa tutustutaan lohkoketjuteknologioden vastuullisen sijoittamisen (ESG) hyvän hallintotavan näkökulmista.
Lue lisää aiheesta
Vajaa kaksi viikkoa sitten Yhdysvalloista alkunsa saanut pankkikriisi on leviämässä globaaliksi finanssisektoria ravistelevaksi kriisiksi.
Lue lisää aiheesta
Tässä artikkelissa tutustutaan lohkoketjuteknologioden vastuullisen sijoittamisen (ESG) sosiaalisen vastuullisuuden näkökulmista.
Lue lisää aiheesta
Tässä artikkelissa tutustutaan lohkoketjuteknologiaan vastuullisen sijoittamisen (ESG) ympäristönäkökulmasta.
Lue lisää aiheesta
Kvarn Capital Fund I on ammattimaisille sijoittajille suunnattu rahasto, joka tarjoaa tehokkaan hajautuksen kryptosektorin eri osa-alueisiin laadukkaasti ja säännellysti.
Lue lisää aiheesta
Tässä artikkelissa tutustutaan tokeneihin sijoituskohteena vertaamalla niiden arvonmuodostusta vakiintuneisiin omaisuusluokkiin.
Lue lisää aiheesta
Perjantaina julkaistaan Fedin tarkoin seuraama kuluttajien hintakorin kehitystä kuvaava PCE-indikaattori. Hintojen odotetaan pysyneen koholla, mikä voi aiheuttaa negatiivista hintakehitystä riskimarkkinoille.
Lue lisää aiheesta
Kvarn Capital on ammattimaisen varainhoidon tarpeisiin vastaava kryptosijoittamisen asiantuntijakumppani.
Lue lisää aiheesta
Viime viikolla saatiin keskuspankeilta tuoreimmat rahapoliittiset toimenpiteet, kun sekä Fed että EKP kokoontuivat korkokokousten merkeissä.
Lue lisää aiheesta
Termit protokolla- ja täsmäytyskerros tarkoittavat lohkoketjun peruskerrosta, jossa tilikirjaa ylläpidetään, transaktiot selvitetään sekä ylläpidetään verkon turvallisuutta (konsensus-mekanismi). Näistä esimerkkejä ovat mm. Bitcoin, Ethereum, Solana, Cardano ja Polkadot.
Lue lisää aiheesta
Mitä lohkoketjuteknologia on, mitä arvonluonnin mahdollisuuksia sisältyy sen yleistymiseen ja mitä lohkoketjun eri kerrokset tarkoittavat?
Lue lisää aiheesta
Tämän artikkelisarjan tarkoituksena on auttaa lukijaa tutustumaan kryptomarkkinaan ja kryptosektoriin liittyviin teknologioihin.
Lue lisää aiheesta
Vuoden 2023 alku toteutti odotetunlaisen skenaarion, ja osakemarkkinat olivat positiivisessa vireessä sijoittajien kasvattaessa osakepainoa portfoliossaan heikon viime vuoden tuottokehityksen jälkeen.
Lue lisää aiheesta
Keskuspankit markkinan ajureina - jopa vahvemmin kuin vuonna 2022. Yhdysvaltain keskuspankki Fed jatkoi joulukuun kokouksessa vahvaa viestintää koronnostojen puolesta, yllättäen markkinat ainakin osittain.
Lue lisää aiheesta