3.1.2024
I
Tiedotteet

Kvarn Capital Oy:n strategia etenee - Asema sähkörahayhteisönä tuo valmiuden MiCA-sääntelyn mukaisiin vaatimuksiin

Helsinki – 3.1.2024

Kvarn Capital Oy ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään kokonaisvaltaisia kryptovaroihin liittyviä palveluita tarjottaessa. Kvarn on saanut sähkörahayhteisön rekisteröinnin Suomen Finanssivalvonnan toimesta. Kvarnin saama sähkörahayhteisön rekisteröinti mahdollistaa maksupalveluiden ja sähkörahan liikkeeseenlaskun järjestämisen yhtiön toimesta, mikä on merkittävä askel valmistauduttaessa EU:n MiCA-sääntelyn (Markets in Crypto Assets) voimaantuloon ja sen tuomiin muutoksiin maksupalvelusektorilla.

Maksupalveluiden uudistuminen MiCA-sääntelyn myötä

MiCA-sääntely astuu voimaan asteittain vuonna 2024, tuoden mukanaan merkittäviä muutoksia kryptovaluutta-alan toimintaympäristöön EU:ssa. Uudistuva sääntely tuo mukanaan uusia vaatimuksia ja standardeja, erityisesti maksupalvelujen järjestämiseen sekä stablecoineihin ja niiden käsittelyyn liittyen. Kyseiset vaatimukset koskevat kaikkia EU-alueen kryptovaluutta-alan toimijoita. Säilyttääkseen fiat-asiakasvaroja, prosessoidakseen kryptovarapalveluiden käyttäjien maksuja tai tarjotakseen palveluita MiCA-sääntelyn mukaisille stablecoineille, on toimijoiden oltava sääntelyn piirissä tulevaisuudessa myös maksupalveluiden osalta. Tähän asti käytännöt ovat eronneet merkittävästi EU:n jäsenmaiden välillä, mikä on vaikeuttanut asiakkaiden kykyä arvioida toiminnan järjestämisen vaatimuksia ja luotettavuutta.

Kvarn X -palvelun laajennus ja uudet maksupalvelut

Uuden rekisteröinnin myötä Kvarn Capital laajentaa Kvarn X -palveluaan tarjotakseen asiakkailleen entistä monipuolisempia maksupalveluita. Tämä sisältää kaupankäyntiin liittyvät tavanomaiset maksupalvelut, mutta mahdollistaa myös uusien sähkörahaksi luokiteltavien stablecoinien hyödyntämisen maksupalveluissa,  mitkä tukevat MiCA-sääntelyn mukaisia toimintatapoja.

Merkittävä virstanpylväs valmistauduttaessa tulevaan sääntelyyn

Kvarn Capitalin toimitusjohtaja Antti Pirinen korostaa uuden rekisteröinnin merkitystä: "Sähkörahayhteisön asema mahdollistaa meille laajemmat valtuudet tarjota asiakkaillemme maksupalveluita erityisesti silmälläpitäen tänä vuonna voimaantulevan MiCA-sääntelyn mukaisia vaatimuksia maksupalveluiden järjestämisestä ja stablecoineja koskevia palveluja."

Lisätietoja

Lisätietoa Kvarn Capitalin uudesta asemasta sähkörahayhteisönä ja MiCA-sääntelyn mukaisista maksupalveluista löydät yhtiön verkkosivuilta. Seuraa finanssiteknologian ja kryptosektorin uusimpia trendejä ja sijoitusmahdollisuuksia tilaamalla Kvarn Pulse -julkaisu. Jätä yhteydenottopyyntö varainhoitajillemme ja tutustu, kuinka Kvarn Capital voi tukea sinun sijoitustavoitteitasi uudessa sääntely-ympäristössä.